donderdag 7 januari 2016

Brief info-avond schoolrijpheid

Beste ouders



Het eerste trimester van dit schooljaar is reeds achter de rug. Op school wordt er werk  van gemaakt om je kleuter voor te bereiden op het eerste leerjaar. Als ouder stel je je zeker ook al eens vragen zoals: “Zal mijn kind klaar zijn voor het eerste leerjaar?                Wat moet mijn kind allemaal kennen en kunnen om naar het eerste leerjaar te gaan? Wat kan ik als ouder doen?”
Om jullie op deze en nog andere vragen een antwoord te kunnen geven, organiseren wij een infoavond rond schoolrijpheid op maandag 18 januari 2016 om 19.30 uur. Deze avond vindt plaats voor de drie kleuterscholen in de turnzaal van De Vuurtoren, Oude Abdijstraat 11 te Drongen, ingang via het 2de groene hek in de Lage Lakendreef.
Na een woordje van de directie zal Kathleen Pisman, pedagogisch begeleidster, de ontwikkeling van een kleuter schetsen. Daarna zullen Cathérine De Vos en Iris Smekens van het CLB de term schoolrijpheid verduidelijken. Een ouder van het eerste leerjaar wil graag vanuit eigen ervaring vertellen. Ook de leerkrachten van de 3de kleuterklas en van het 1ste leerjaar en de zorgcoördinator zijn aanwezig om op jullie vragen vanuit de praktijk te antwoorden.
De overgang van de 3de kleuterklas naar het 1ste leerjaar is zowel voor de kleuter als voor de ouders een belangrijk moment. We hopen jullie dan ook talrijk te mogen verwelkomen op deze infoavond!
Gelieve via onderstaand strookje in te schrijven en dit zo spoedig mogelijk aan de klasjuf terug te bezorgen.
Je kan je inschrijving ook bevestigen via mail.



Vriendelijke groeten
Directie en leerkrachten



De ouders van …………………………………………………………………………………………………
uit De Berenboot / Don Bosco / De Vuurtoren
wensen zich in te schrijven voor de infoavond over schoolrijpheid op maandag

18 januari 2016 om 19.30 uur met ………………………………. personen.